Червенокръстците разгърнаха акция АнтиСПИН в цялата област Кърджали Включиха се доброволци от 11 клуба

Нов живот

Доброволците на БМЧК от област Кърджали проведоха традиционната си АнтиСПИН кампания под мотото „От теб се иска да избегнеш риска“.

В нея се включиха доброволците от всички единадесет клуба от Кърджали, Ардино, Джебел, Крумовград, Момчилград, Бенковски и Черноочене.

Част от тях реализираха открити уроци и беседи по превенция на ХИВ/СПИН, а други раздаваха информационни материали, предпазни средства, червени ленти и балони. Кампанията на младите доброволци има за цел да насочи вниманието към проблема СПИН и да повиши обществената информираност за начините на предаване на ХИВ/СПИН, да мотивира хората за отговорност към собственото им здраве.

Младите червенокръстци от областта подкрепиха концерта, организиран от РЗИ, със специалното участие на Дара, състоял се в Дома на културата в Кърджали. Добротворците раздаваха информационни материали, предпазни средства и балони на посетителите на концерта.

Превенцията на ХИВ/ СПИН и други полово предавани инфекции са неразделна част от дейността на БМЧК в областта на здравната просвета, насочена към подрастващите и възпитаваща в отговорно поведение и грижа за собствената безопасност и тази на партньора.

🔽Последвайте ни и във Facebook🔽

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *