На 18 декември връчват приза Спортист на Кърджали за 2023 година Церемонията ще се състои в Дома на културата от 18 часа

Валентина ИВАНОВА

Церемонията по награждаването на най-добрите спортисти за 2023 година на Община Кърджали ще се проведе на 18 декември от 18 часа в Дома на културата.

Според определената процедура, до 1 ноември клубовете подаваха своите номинации, придружени от протоколи за постигнатите през годината резултати. Тази година за приза в двете категории се състезават 14 атлети.

Към 3 декември в категорията „Мъже и жени“ онлайн гласуването показва, че гражданите са предпочели Радостина Лулова /силов трибой/ с 277 гласа, следвана от боксьора  Ергюнал Сабри с 247 гласа, и Янко Ангелов /волейбол/ – със 190 .

При „Юноши и девойки“ начело е Иджиляй Ариф /спортно аеробика/ с 1234 гласа, следва Микаела Узунова /баскетбол/ с 931 и Иван Манделев /тенис/ – с 679.

Освен вотът на гражданите, за определяне на победителите в двете категории се взема мнението на председателите на спортните клубове, общинските съветници от комисията по младежки дейности, спорт и туризъм и журналистите от регионалните медии.

Процентно съотношението на вота е:

  • 40% – от реално гласуване на председатели на спортните клубове, без право на глас за собствения спорт;
  • 20 % – от гласуване на Постоянната комисия по младежки дейности, спорт и туризъм към Общински съвет – Кърджали;
  • 20 % –  от гласуване на журналисти от регионалните медии,
  • 20% – от онлайн гласуването на електронната страница на Община Кърджали

Наградата „Спортист на годината“ представлява статуетка, придружена от  грамота, няма парична стойност.

Победители миналата година станаха Алейна Мехмед и Ергюнал Сабри – и двамата от „Арда бокс“. На снимката със своя треньор Стоян Узунов

🔽Последвайте ни и във Facebook🔽

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *