Айрин от Славейков изследва проблема за липсата на младежко пространство в Кърджали С тази тема успешно завърши Националната младежка академия

Нов живот

Айрин Минчева, ученичка от 10 „а“ клас на от СУ „П. Р. Славейков“-Кърджали, завърши успешно трите класа на Националната младежка академия, организирана от Национален младежки форум. Първият от тях се проведе в Атия, а вторият и третият – в Шумнатица.

Участниците трябваше да изпълнят задачи, за да могат да преминат към следващите етапи. Като първата задача, която Айрин реализира, заедно с ученичка от ЕГ „Христо Ботев“ – Наз Ибрям, беше информационната кампания „ОСТАНИ ТУК!“ и „Младежко пространство в Кърджали“. Тя представляваше изложба на университети в България. Целта на събитието бе да подтикне младежите да продължат образованието си в България, както и да се допитат до гражданите относно младежкото пространство в Кърджали и дали то е достатъчно според тях. След усърдна работа и двете бяха приети на втория клас на академията, който се проведе от 12 до 15 октомври.

Тогава участниците работеха над себе си, за това как правилно да изразяват чувствата си и да комуникират с хората около тях. А за да може да се класират за последния етап, академиците трябваше да анализират проблем, избран от тях самите. За Айрин задачата беше лесна, защото анализира проблема за липсата на младежко пространство в Кърджали, с който се занимава вече от няколко месеца. Тя има подкрепата на съучениците, учителите, директорите и педагогическия съветник в любимото й училище за шампиони. Активното момиче успя да премине и към третия клас. Работата в него включваше разработване на проекти, за да кандидатстват по програми за инициативи и кампании, които искат да осъществят. Той се проведе от 23 до 26 ноември, отново в Шумнатица.Главен обучител на академията беше Даниел Джисов, който се занимава в сферата на младежките дейности от много време. На академията присъстваха и четирима от председателите на НМФ – настоящият – Атанас Радев и двама от бившите – Лилия Еленкова и Мирослав Цеков, както и заместник-председателката Адела Бозмарова. Участниците изградиха силна връзка помежду си и за тях НМА беше една академия, която има голям ефект върху личностното им израстване.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *