Елхата в „Славейков“ грейна с тържество и заря

Верни на своите дългогодишни и доказали смисъла си традиции, славейковци направиха страхотно тържество снощи за осветяване на училищната коледна елха. Най-ентусиазирани, разбира се, бяха малчуганите от начален етап на обучение.
Въпреки студа, те изпълниха площадката пред главния вход на СУ „П. Р. Славейков“ в очакване на Добрия старец. Водещите Мария и Рая разказаха за традицията и поканиха директора Милко Багдасаров, който всяка година лично се грижи в училището да има елхи на всеки ъгъл, благотворителни базари, коледно настроение, игри, сурвачки, тържества. Той пожела весели празници на малчуганите и обеща заря.
Деветокласничката Лорена прочете легендата за коледната елха, която смирено привлякла погледа на Младенеца, предпочитайки я пред високомерната палма и бляскавата маслина. Децата от вокалните групи на Мария Загорова и Златка Атанасова изпяха любими коледни песнички и привлякоха Дядо Коледа на терасата до елхата.
Той пък се изненада на надуваемия си двойник, който го чакаше там. Обяви, че е свикнал да бъде единствен и неповторим за обичта на децата и се учуди, че вече има измислена и негова фейк версия. Снежанка пък го обяви на шега за егоист и призова малчуганите да не забравят да напишат своите писма.
Последва броенето от 10 до 1, традиционната славейковска заря и дъждът от бонбони с късметчета, които Дядо Коледа хвърли на присъстващите. После най-послушните получиха подаръци от Добрия старец и фотосесии с него.

🔽Последвайте ни и във Facebook🔽

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *