Кърджали поема домакинството на престижно състезание по английски език Форумът ще се състои на 15 и 16 март 2024 година

  • Езикова гимназия „Христо Ботев“ и Основно училище „Св.св. Кирил и Методий“ получиха одобрението на организаторите

Нов живот

Под патронажа на кмета на община Кърджали Ерол Мюмюн на 15 и 16 март 2024 г. в Кърджали ще се проведе националният кръг на престижно международно състезание по английски език за ученици от „ Асоциация на Кеймбридж училищата в България“– Kangaroo Global Linguistics. То е най-голямото езиково състезание  по английски в България.

Форумът се провежда ежегодно в страната от сдружение „ Асоциация на Кеймбридж  училищата в България“. Във финалния кръг участват около  850 ученици от всички възрастови групи от училища, езикови центрове и школи, членуващи в асоциацията.

Изданието на KGL през 2024 г. ще се организира в Кърджали  като домакини ще бъдат Езикова гимназия „Христо Ботев“ – един от най-старите членове на асоциацията от 2009 г.,  и новоприетото в асоциацията основно училище „Св.св. Кирил и Методий“.

Кандидатурата за домакинство на Кърджали е била одобрена единодушно  на извънредно Общо събрание на асоциацията, проведено на 1 декември т.г.,  след декларирана подкрепа от кмета на община Кърджали.

Състезанието ще се организира за първи път в родопския град. На 16 март  тук  ще се проведе и годишното Общо събрание на  членовете на асоциацията, които са 170 училища и езикови  центрове.

През 2022 г. ученичката от езиковата гимназия Жасмин Ялчън е била класирана на първо място в нейната възрастова група в националния кръг  и след това е участвала на международното състезание.

Ученици, родители и гости ще имат възможност да се запознаят и с богатата културна история  и красивите природни дадености на общината.

🔽Последвайте ни и във Facebook🔽

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *