Община Ардино и синдикати оформиха съгласие за подписване на нов колективен трудов договор

Гюнер ШЮКРИ

Кметът на община Ардино инж. Изет Шабан проведе работна среща с ръководството на Конфедерацията на независимите синдикати (КНСБ). На нея присъстваха Иванка Караколева, областен координатор на КНСБ в Кърджали, Милен Милинов – експерт, синдикални и икономически дейности към КНСБ-Кърджали, инж. Азис Мурад, председател на Общинския координационен съвет на Синдиката на българските учители (СБУ) в Ардино и Джейлян Муталибов – председател на синдикалната организация на КНСБ в Общинска администрация.

Областният координатор на КНСБ Иванка Караколева приветства кмета на общината инж. Изет Шабан за преизбирането му за втори мандат. Пожела му да подписва по-високи заплати за всички, да му е безпроблемен мандатът и ползотворно партньорство.

На срещата се оформи съгласие относно подписването на новия колективен трудов договор (КТД) между кмета на общината инж. Изет Шабан и Синдикалната организация на КНСБ при ОбА-Ардино.

Съгласно КТБ синдикалните членове на организацията в Общинската  администрация при прекратяване на трудовото правоотношение след като работникът или служителят е придобил право на пенсия за осигурителен стаж и възраст има право на обезщетение от работодателя в размер на брутното му възнаграждение, както следва:

  1. обезщетение от работодателя в размер на 3 (три) месеца брутни възнаграждения ако е работил до 5 години при същия работодател;
  1. обезщетение от работодателя в размер на 4 (четири) месеца брутни възнаграждения ако е работил от 5 до 10 години при същия работодател;
  1. обезщетение от работодателя в размер на 7 (седем) месеца брутни възнаграждения ако е работил над 10 години при същия работодател.

🔽Последвайте ни и във Facebook🔽

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *