Украсиха коледната елха в Читалище Родопски фар в Кърджали Представят обичая Коледуване пред общината на 24 декември от 11 часа

Нов живот

Под музика и танци сръчните ръчички на децата посещаващи библиотеката, украсиха коледната елха в читалището. Елхата ще посреща посетители и приятели и ще вдъхва добро настроение в навечерието на светлите празници.

Нека празничните дни бъдат с надежда за по-добро бъдеще, много здраве, щастие и благоденствие за целият български народ и всички хора по света. Да бъдем добри и човечни не само по празниците , но и през цялата година, сподели за «Нов живот» Иван Узунов, председател на Народно читалище „Родопски фар 1938“.

Той припомни, че на 24 декември 2023 г. от 11 часа Автентичен фолклорен състав „Капитан Петко войвода “ ще представи обичая „Коледуване“ пред общината, а Фолклорен танцов състав „Тракийска младост“ с ръководител Георги Бояджиев ще танцуват.

Всички кърджалийци и гости на града са поканени да се насладят на традициите и танците в навечерието на Рождество Христово и Нова година.

🔽Последвайте ни и във Facebook🔽

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *