Младите червенокръстци се впуснаха в еко игри с деца в Черноочене Доброволците от клуб „Щастливи с нас“ посетиха детска градина „Знаме ва мира“

Нов живот

През изминалата седмица добротворците на клуб „Щастливи с нас“ към СУ „Христо Смирненски“ в Черноочене в три поредни дни посещаваха децата от подготвителна група на Детска градина „Знаме на мира“. Младите червенокръстци с помощта на еко играта „Рециклирай с нас“ научиха малчуганите колко е важно да се събира разделно боклука.

С играта „Плаващи острови“ показаха нагледно, как работи глобалното затопляне. В последния ден на заниманията си децата от детското заведение с помощта на доброволците успяха да направят кутия за рециклиране на капачки.

Младежите на клуб „Славни и забавни“ в три поредни дни проведоха открити уроци представени с мултимедийни презентации в направление екология в СУ „Отец Паисий“ с ученици от третите класове.

Целта на добротворците на БМЧК е по забавен и достъпен начина да изградят екологична култура сред подрастващите и положително отношение към природата.

Важно е децата да разберат, че постигането на равновесието в природата изисква все повече усилия от всички нас.

🔽Последвайте ни и във Facebook🔽

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *