Кметът на Ардино готви публичен отчет за изтеклия мандат Инж. Изет Шабан кани съгражданите си на 22 декември в 17,30 часа в читалището

Гюнер ШЮКРИ

Кметът на община Ардино инж. Изет Шабан проведе последната за календарната 2023 година редовна месечна работна среща с кметовете и кметските наместници на населените места.  На срещата присъстваше и председателят на Общинския съвет Сезгин Байрям.

Кметът инж. Изет Шабан запозна присъстващите с мероприятията, които ще се проведат през месец декември.

„На 8 декември (петък) от 17.30 часа ще грейнат светлините на Коледно-новогодишното дърво, с което ще бъде поставено тържествено началото на Коледните и Новогодишни празници в общината“, заяви Изет Шабан. Той подчерта, че на 22 декември (петък) от 17:30 часа в салона на читалище „Родопска искра“ ще представи публичен отчет на четвъртата година от първия си мандат. Пълният отчет ще бъде качен в официалния сайт на община Ардино www.ardino.bg, на страницата на община Ардино във фейсбук и в новогодишния брой на общинския вестник „Ардински глас“. След отчета, ще се проведе празничното Общоградско тържество по случай предстоящите празници.

На 24 декември от 11:00 часа пред чешмата-паметник в центъра на Млечино ще се проведе традиционният възпоменателен митинг-мевлид в памет на жертвите от първия протестен митинг срещу т.нар. „възродителен процес” и по случай 39-годишнината от трагичните събития през 1984 година. На 25 декември венци и цветя ще бъдат поставени пред първия паметник на жертвите на тоталитарния режим в Момчилград, както и пред паметните плочи на загиналите в селата Горско Дюлево, Ауста, Нановица, Равен и Груево. На 26 декември ще се състои възпоменателният митинг на Тюркян чешма в кирковското село Могиляне.

По време на срещата бе обсъдена и готовността за работа през зимния сезон на територията на общината. Кметът Изет Шабан заяви, че ще продължават да отделят ресурси за реконструкция и рехабилитация на общинската пътна мрежа. Той подчерта, че и държавата трябва да обърне внимание за подобряването на републиканската пътна мрежа. „От особено значение за нас е пътят Кърджали – Ардино – Смолян. Проектът за реконструкция трябва да бъде, такъв, че пътят да стане по-бърз и пропусклив. По този начин значително да подобри свързаността на Ардино с околния свят.

От особено значение за развитието на туризма има и републиканският път Кобиляне – Брезен – Боровица – потомяемия мост на река Арда – Сполука, ползван от хиляди жители в региона, като на същия бъдат изградени нови два броя мостови съоръжения. Единият от мостовете е в село Боровица, а другият е на река Арда след село Китница – отнесеният мост“, заяви кметът.

И на тази кметска среща Изет Шабан наблегна на темата за проблема с водоснабдяването и недостигът на питейна вода в голяма част от населените места на територията на общината.

„Където има надеждни водоизточници, трябва да се организираме и да работим за решаването на проблемите с недостига на вода. Това е важен проблем“, заяви Изет Шабан. Той прикани кметовете да направят предложение за подобряване на организацията на работата им с цел постигане на по-висока ефективност.

🔽Последвайте ни и във Facebook 🔽

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *