Млади таланти от Академия «Арда 1924» и хора с увреждания поритаха заедно Треньори и деца пожелаха това да се превърне в традиция

Нов живот

Момчета, родени през 2009/2010/2011/2012 г от футболна академия „Арда 1924“, деца и хора с увреждания проведоха съвместна тренировка по футбол на стадион „Горубсо“ в Кърджали, а поводът на инициативата бе Международният ден на хората с увреждания.

Общо 50 бяха участниците, като половината бяха част от академията, а другата от дневните центрове в града край река Арда. Тренировката се проведе два дни след официалната дата заради неподходящи метеорологични условия.

По инициатива на Шенай Мехмедали, управител на общинското предприятие „Паркинги, гаражи и зони за паркиране“, треньори и деца от школата се включиха с огромно желание в мероприятието, а потребителите от центровете се забавляваха много. Изключително добре бяха приети хората от центровете и от подрастващите в академията, които както се изрази президента на школата Альоша Синабов, се опитваме да възпитаваме в правилната посока, целим у тях да изградим една доброта и да ги подготвим за бъдещето в живота. Пред медиите той допълни: „Инициативата съвпада с нашите идеи, които имаме като клуб, ръководство и треньори. Сега чувам, че треньорите и децата ни са пожелали това да се превърне в традиция, ако се съгласят основните организатори. Ще се радваме да помагаме на все повече деца.“

Идеята на срещата между спортисти и деца и младежи с увреждания бе да се покаже, как обществото трябва да се научи да приема различните хора като част от него.

„Години наред хората с увреждания бяха в институции, отделяни. Сега започнахме лека-полека да ги приемаме в обществото. Иска ми се вече всички да гледаме с други очи, да разгърнем мирогледа си и да приемем човека такъв, какъвто е“, каза пък Шенай Мехмедали.

Във връзка със съвместната тренировка, президентът на футболна академия „Арда 1924“ Альоша Синабов припомни мотото на клуба: „Добра личност, добър гражданин, добър футболист“.

 

🔽Последвайте ни и във Facebook 🔽

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *