Родената в Еньовче Светла Узунова-Сандова представя новата си книга в Кърджали Коледната среща и поетичното четене ще се състоят на 14 декември

Лили ПЕТРОВА

По случай  Рождество Христово, Групата на кърджалийските творци  организира Коледна среща и поетично четене под надслов: „Да се новородим в Духа за новия живот”. Празничното честване ще се състои на 14 декември от 16.30 ч. в пресклуба на БТА.

Ще бъде представена и новата поетична книга „На утрото да съм сестра” на поетесата-журналистка от Мадан Светла Узунова-Сандова. Тя е родена в родопското селце Еньовче, Ардинска община. Завършва българска филология в ПУ „Паисий Хилендарски“. Работи като организационен работник, учител и журналист във в. „Маданска трибуна” и във  вестник „Нов живот“ – Кърджали. Авторка е на стихосбирките „Зерделина” /2000/ и на ”Истина и обич” /2017/. „На утрото да съм сестра” е третата й книга. Тя е дело на ИК „Богиана”, която е част Българо-Швейцарската академия за художествени науки, чийто председател е Боян Ангелов, ръководещ и СБП.

В Коледния празник-промоция ще участват и кърджалийски творци, които също ще прочетат свои стихове за Коледа, както и харесали им куплети от представяната книга на Светла Узунова-Сандова. За да се споделят повече мнения и усещания за силата на думите, на Коледната празничност.

🔽Последвайте ни и във Facebook 🔽

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *