Бойко Синапов: В животновъдството е страшно, губим ферми с часове Нито едно от 40-те наши предложения не е вкарано в стратегическия план, заяви председателят на "Обединени български животновъди"

„На всички народни представители не им прави чест, че не подкрепиха тази мярка, която целият Европейски съюз подкрепи. Единствено България в момента не прие предвидените 400 милиона държавна помощ заради последиците от войната в Украйна.

Положението в сектор „Животновъдство“ е страшно – губят се ферми с часове“, заяви пред БНТ Бойко Синапов, председател на „Обединени български животновъди“.

„Депутатите допуснаха да не гласуват тези средства, които държавата трябваше да задели т. нар. „помощ за Украйна“. Всички европейски държави го направиха, единствено нашите народни представители решиха, че българското земеделие не трябва да продължи да се развива“, коментира Бойко Синапов.

След Нова година, ако не се поправят тези грешки, ще има протести, заканиха се от „Обединени български животновъди“.

„Какво се случи в стратегическия план? Имаме 40 предложения от „Обединени български животновъди“. Нула. Едно предложение няма вкарано в стратегическия план“, каза още Бойко Синапов.

Факти.бг

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *