Пеевски скочи на „Лукойл“: За пореден път унижава държавата Рафинерията не е внесла 25 млн. лв. дължими данъци за декември

„Руската компания „Лукойл“ за пореден път демонстрира незачитане на решенията на българския парламент и законите на страната, като е внесла 25 млн. лв. по-малко за декември във Фонда, от който се компенсират разходите на хората за транспорт.

Според Закона за компенсиране на разходите на потребителите за транспорт бе изчислено, че до днешна дата „Лукойл“ трябва да внесе около 70 милиона лева за декември, а са внесени едва 45″, това заяви председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски, съобщиха от партията.

„Настоявам компетентните държавни органи незабавно да предприемат необходимите действия, за да съберат дължимите 25 млн. от компанията, като защитят интересите на държавата и хората. Тяхна отговорност е да следят стриктно всеки месец компанията да си изпълнява задълженията към държавата.

На „Лукойл“ напомняме, че България е европейска държава и няма да допусне подобно унизително отношение от страна нито на „Лукойл“, нито от която и да е руска компания, структура или персона“, каза още той.

Източик: dnes.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *