Отново ще се лее вино в Ивайловград, избират нов Трифон Общината е подготвила богата програма за Деня на града - 14 февруари

  • Стягат традиционния конкурс за домашно вино

Нов живот

Наближава 14 февруари – Денят на Ивайловград. Общината отново е подготвила богата програма, която започва с театрална постановка. На 13 февруари от 17,30 часа Зала “Ивайло Балабанов” при НЧ “Пробуда 1914“ ще бъде преставен спектакълът “Пинокио” на ДКТ “Иван Димов” – Хасково. В 18,30 ч. ще бъде откриването на етнографска изложба в Туристически информационен център – Ивайловград (Мутафчиева къща).

Празничният ден ще започне в 8 часа с утринна молитва и Божествена Света Литургия в Храм “Св. Преображение Господне”.

Ритуалното зарязване и избиране на нов Трифон ще се състои в 11 часа, а след това настъпва веселието. Съставите към читалището: Група за източно-родопски песни – Славеево, Група за обработен и изворен фолклор – Лъджа, Тракийски хор “Яни Попов” и извънкласна форма за хора и автентични танци при СУ „Хр. Ботев“ Ивайловградще изнесат концерт, за да зарадват жителите и гостите.

Традиционно Община Ивайловград организира конкурс „Най-добро домашно вино”, който ще се проведе площад „Тракия”. Желаещите да участват, могат да предоставят своето домашно производство в бутилка от 1 литър, от 6 февруари  /вторник/ до 9 февруари /петък/ включително, в Общинска Администрация – Ивайловград.

Вината ще се оценяват в три категории – бяло, червено и розе, а журито ще бъдат всички присъстващи жители и гости на празника.

Най-добрите винари ще бъдат наградени в церемония, която започва в 12 ч.

Кулминацията в програмата е концертът на Емилия и оркестър “Царацовски ритми”.

Последвайте ни и във Facebook

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *