Девет състезатели на Арда бокс представят Кърджали на първенството в Плевен Турнирът за младежи и девойки започва на 20 февруари

Валентина ИВАНОВА

Днес в Плевен започва първият кръг на Държавното лично отборно първенство по бокс за младежи и девойки и за жени, което ще продължи до 25 февруари.

Треньорът на „Арда бокс“ Стоян Узунов води на турнира девет състезатели.

Четири момичета ще защитават името на кърджалийската боксова школа при девойките. Това са Хасине Юмер в категория 46 кг, Айлин Антонова – 62 кг, Пънар Мехмед – 46 кг, Есма Хюсеинова – 60 кг.

При младежите до 18 години в състава са 5 момчета: Милен Тодоров, който излиза в категория 67 кг, Любен Иванов – 71 кг, Веселин Митков – 54 кг, Захари Райнов и Иван Станчев – 51 кг.

Селекционерът разчита на силно представяне на опитните Милен и Захари, които са в добра спортна форма. Милен традиционно участва в категория 71 кг, сега ще боксира при по-леките – на 67 кг, където се очаква да няма проблеми. Той вече е бил шампион при учениците и два пъти вицешампион, не му липсва самочувствие.

Пънар също е опитна състезателка, миналата година достигна до трето място. Тя е ученичка в Професионалната гимназия по електротехника и електроника „Капитан Петко войвода“. Другите боксьорки учат в ПГ по туризъм „Проф. д-р Асен Златаров».

За Есма това е първо състезание. Опитното око на селекционера Узунов съзира таланта й и гледа с голяма надежда към нея. Смята че тя бързо напредва, тренира упорито и, ако продължи редовно заниманията си, ще надмине успехите на бившата състезателка на „Арда бокс“ Алейна Мехмед, която в момента тренира в „Локомотив“.

Последвайте ни и във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *