За три училища в Кърджалийско няма кандидати за директори На 27 февруари са тестовете – първи етап от конкурса

  • Допуснаха всичките 13 подали заявления

Валентина ИВАНОВА

Всичките 13 подали заявления, са допуснати до конкурса за директори на училища в област Кърджали. Министерството на образованието и науката обяви конкурси за директори в 10 училища в област Кърджали. Във всички работят временни ръководители повече от 3 години. Това са ОУ „Христо Смирненски“ в село Бял извор, община Ардино; ОУ „Васил Левски“ в село Дрангово, ОУ „Иван Вазов“ с. Чакаларово и ОУ „Васил Левски“ в село Тихомир, община Кирково; ОУ „Иван Вазов“ в с. Костино, ОУ „Христо Ботев“ с. Миладиново, ОУ „Никола Йонков Вапцаров“ с. Рани лист и СУ „Владимир Димитров-Майстора“ в Кърджали, ОУ „Никола Йонков Вапцаров“ с. Звездел и ОУ „Св.св. Кирил и Методий“ с. Нановица, община Момчилград.

За 3 от тях няма подадени заявления. Това са училищата в община Кирково – в Дрангово, Чакаларово и Тихомир. Временните директори на училищата ще продължат да изпълняват задълженията си до насрочване на нов конкурс. Това съобщи за «Нов живот» Ангелина Костова, началник на РУО.

За единственото средно училище – «Владимир Димитров – Майстора» –  са се кандидатирали два участници

Конкурсът се провежда в два етапа: писмен изпит, който включва решаване на тест, и събеседване с решаване на казуси, и защита на концепция за стратегическо управление на училището.

Тестовете са насрочени за 27 февруари. Те се генерират в деня на провеждането и се изпраща от МОН. Най-малко 2 дни след решаването на теста се провеждат интервюта, като кандидатите се явяват по азбучен ред и то ако са изкарали 30 точки на теста.

Последвайте ни и във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *