Контрабандни сребърни и златни накити за над 100 000 лева задържаха на Капитан Андреево

Нов живот

Митническите служители откриха контрабандни 12 062 грама сребърни и 55.6 грама златни накити на стойност 102 056 лева при две проверки на превозни средства, влизащи в страната от Турция.

При единия от случаите накитите са били укрити от пътничка в автобус, който пристига на пункта на 18.02.2024 г. Превозното средство с турска регистрация е селектирано за щателна митническа проверка. В хода на контролните действия в личния багаж на жена с инициали В.Л. на 46 години, украинска гражданка, са открити изделия от благородни метали – пръстени, медальони, гривни, колиета, обици. Според направената от вещото лице експертиза по-голяма част от изделията са от сребро- проба 925 с общо тегло 9323 грама. Открити са и накити от 14-каратово злато с общо тегло 55.60 грама. Общата стойност на контрабандно пренасяните изделия е 80 144 лева.

По случая е образувано досъдебно производство от разследващ митнически инспектор под надзора на Окръжна прокуратура – Хасково.

Другият случай e от 07.02.2024 г. , когато на на трасе „Входящи товарни автомобили“ пристига влекач с полуремарке, с турски регистрационен номер, превозващ групажна стока от Турция за Франция. При извършената щателна проверка, в пет от колетите с декларирана стока, се установява, че са укрити пакетчета със сребърни бижутерийни изделия. Общото им тегло, според експертната оценка е 2739 грама на стойност 21 912 лева. На водача на товарния автомобил -турски гражданин, е съставен акт по Закона за митниците.

Последвайте ни и във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *