Гръцки фермери днес ще блокират „Капитан Андреево“ Краен час на протеста не е посочен

Гръцки фермери са планирали да блокират ГКПП „Капитан Андреево“ днес следобед в знак на протест. В съвместния граничен координационен център на „Капитан Андреево“ е постъпило уведомление от гръцките гранични власти, че днес е организиран протест на фермери на гръцка територия, съобщиха от пресцентъра на Главна дирекция „Гранична полиция“ (ГДГП).

Протестът ще блокира ГКПП „Орменион“, съпределен на българския пункт „Капитан Петко войвода“. Краен час на протеста не е посочен, информираха още от „Гранична полиция“.

Плановете на протестиращите гръцки фермери включват блокиране на магистрали, пристанища и пропускателни пунктове в цялата страна.

Освен намаляване на разходите за гориво и пестициди фермерите настояват също за преговори по общата селскостопанска политика на Европейския съюз.

Днес фермери от цяла Гърция тръгнаха с трактори към Атина, където се събират за национален протест с искане за финансови подкрепа от правителството на фона на повишените разходи на селскостопанските производители.

Очаква се протестиращите да се съберат на площад „Омония“ в Атина в 17:30 ч., откъдето ще започне шествие с трактори до площад „Синтагма“, предаде АНА-МПА. Земеделци и животновъди от цялата страна се стичат в гръцката столица и в собствени превозни средства и с автобуси.

Източник: Дарик

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *