Юношата Тунджай Тасим спечели бронз при мъжете на голям карате турнир в Сърбия

  • Другият участник от Кърджали деветгодишният Мехди Ходжов се класира пети
  • В състезанието участваха 1200 състезатели от 7 държави

Валентина ИВАНОВА

Двама кърджалийци представиха България като част от отбора на Карате клуб «Цанев» в голям турнир в сръбския град Аранжеловац.

Това са играещият треньор от филиала на клуба в Кърджали Тунджай Тасим и неговият възпитаник Мехди Ходжов.

Мехди Ходжов

Тунджай с бронзовия медал

Състезанието се организира от Карате клуб «Княз», който е на световната и олимпийска шампионка в дисциплина „Кумите“ за Сърбия Йована Прекович. Сръбкинята в момента е треньорка на Ивет Горанова, донесла олимпийска титла за България на последните игри.

В оспорваните двубои се включиха над 1200 състезатели от 7 държави. Българският тим наброяваше 27 души. Карате клуб „Цанев“ стана 3-ти в комплексното класиране, за което допринесе и силното представяне на двамата състезатели от Кърджали.

Тунджай и треньорите Николай Цанев и Бояна Стефанова държат купата за 3то място

Деветгодишният Мехди спечели 5-то място сред 40 участника в неговата възрастова група на родените 2014-2011 година, в дисциплината „Ката“.

Европейският шампион за кадети Тунджай Тасим този път се яви при мъжете до 21 години. В дисциплината «кумите» кърджалийският талант спечели бронзов медал, като малко не му достигна да играе за златото. Дебютът при по-възрастните показа неговия потенциал и добра спортна форма преди предстоящите му важни състезания.

Българските каратисти в Сърбия

Програмата на 17-годишният каратист продължава в края на тази седмица в Пловдив с държавното първенство по шотокан карате. Следват международен турнир в Лесковац, «София опън», който се организира от Карате клуб «Цанев», и Световна младежка лига в Испания.

Тунджай е единадесетокласник в кърджалийското Средно училище «Отец Паисий».

Последвайте ни и във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *