Продължаваме Промяната поискаха общинска полиция от кмета Ерол Мюмюн Местните лидери на партията посетиха градоначалника в кабинета му

Нов живот

Областният координатор Никола Стоев, заместник областният управител Гюрай Сюлейман, временният общински председател Стоян Георгиев и областният секретар на партията Джевдет Мустафа се срещнаха с кмета на община Кърджали Ерол Мюмюн. Те изложиха своите предложения за създаване на Звено „Общинска Полиция“, което да се заеме с ефективно и реално решаване на належащи проблеми свързани с:

  1. Опазване на общинската собственост (паркове, зелени площи и т.н.);
  2. Опазване на общинската гора;

Контрол на пътната обстановка и неправомерното паркиране;

  1. Ограничаване и намаляване на популацията на бездомните животни, вкл. чрез по строг контрол на домашните кучета по селата, които са първоизточник за все по нарастващия брой на уличните кучета в града.

Областният координатор Никола Стоев подчерта, че след извършена официална справка в ОДМВР – Кърджали, се потвърждава големия брой посегателства над общинската собственост, вкл. в парковете и зелените площи. Крещящ е и проблемът с бездомните животни в града. Те най-често се пренасят от близките села, където няма никакъв контрол относно регистрацията и кастрирането им. Част от дейността на общинската полиция ще бъде именно контрол на регистрацията и кастрирането на кучетата в близките села и в града, което ще доведе до ограничаване на популацията им по улиците.

От «Продължаваме Промяната» смятаме създаването на звено „Общинска Полиция“ в Кърджали за належаща необходимост“, убеден е Никола Стоев.

Наредбата за организацията и дейността на звената „Общинска Полиция“, позволява вменяването и на по-специфични задължения за опазване на обществения ред на служителите, вкл. чрез специални наредби на общината.

Кметът на община Кърджали- Ерол Мюмюн изрази благодарност за предложението от «Продължаваме Промяната» и наблегна това, че трябва да се възпитава все повече и чувството на гражданска отговорност и активност у жителите на града и общината, за да може да се реагира бързо и ефективно на нередности, престъпления и хулигански прояви.

Последвайте ни и във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *