Пчеларовци и ученици от Чернооченско почетоха героите на Свободата

Исмет ИСМАИЛ

Тържествено честване на 146-годишнината от освобождението на България се проведе пред Паметника на загиналите в Балканската война в центъра на сeлo Пчеларово.

На тържествения ритуал се стекоха бивши и настоящи жители на чернооченското село.

Сред официалните гости бяха секретарят на Община Черноочене инж. Рушен Фейзула, директорът на Средно училище „Христо Смирненски“ в Черноочене Юлия Чортленева, представители на общинското ръководство и на Сдружение „Възраждане на Пчеларово”.

Ученици от Средно училище „Христо Смирненски“ в село Черноочене, заедно със свои учители по история, също участваха в честването. Заедно със самодейци от Народно читалище „Иван Буюклиев 1926“ в село Пчеларово рецитираха стихове свързани с освобождението.

Кметския наместник на Пчеларово Маргарита Стойкова в словото си припомни накратко събитията, свързани с националния празник на 3-ти март и подвига на героите в освободителната война.

Нека да се поклоним пред величието на всички герои дали живота си за свободна България, подчерта тя.

Ние и потомците ни с национална гордост и самочувствие трябва да възраждаме и съхраняваме празниците, и традициите ни, изтъкнаха пчеларовци.

Представителите на Община Черноочене, СУ „Христо Смирненски“ в централното село, на Сдружение „Възраждане на Пчеларово” и местни жители положиха венци и цветя пред паметника на загиналите в Балканската война в селото.

Децата честваха националния празник с тематични програми и в учебните заведения на територията на община Черноочене.

Включиха се с различни инициативи, като най-малките рецитираха стихотворения за родината.

Последвайте ни и във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *