С вълнение и патриотизъм учениците от училище ‘’Васил Левски” в Кърджали отбелязаха 146 години от освобождението на България

Нов живот

С вълнение и патриотизъм учениците от ОУ „Васил Левски“ в Кърджали отбелязаха 146 години от освобождението на България от османско владичество.

Цялата седмица преди празника беше завладяна от патриотични чувства и емоции. Учениците бяха подготвили тематични табла и рисунки, на които се извисяваше монументът на Шипка, вееше се националният трибагреник и блестяха някои от най-характерните символи на България. Прекрасен завършек на седмицата беше и радиопредаването, посветено на възкресението на българската държава. В него прозвучаха стихове, които безспорно повдигнаха духа. Да пребъде България!

Възпитаниците на училището се включиха в тържественото общоградско шествие по случай Трети март. Лошото време не беше пречка за младите  патриоти, които с приповдигнат дух поеха от Дома на културата и продължиха към Паметника на освободителите в Градската градина, където беше тържествената церемония и поднасянето на венците.

Последвайте ни и във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *