Глутница от бездомни кучета обикаля „Възрожденци“,  стряска и плаши хората   Хората се чудят се къде да се скрият, когато срещу тях изневиделица изскочат над 10  кучета

Бездомните кучета са много сериозен проблем за Кърджали. Те са навсякъде. От няколко дни в квартал „Възрожденци“ обикаля голяма глутница. Последно  беше забелязана до контейнерите между блок 33-ти и 34-ти блок, които се намират в централната част на квартала.

Глутницата стряска и плаши хората. Чудят се къде да се скрият, когато срещу тях изневиделица изскочат над 10  кучета. В Кърджали не са малко случаите на нападнати и нахапани от кучета хора.

Погледите са отправени към новия кмет на общината. Надяват той най-скоро да реши въпроса с кучешкия приют, в който да се приберат псетата. За приют се говори от няколко години, но реален резултат не се вижда.

Преди дни бе съобщено, че община Кърджали е осъдена да плати 3000 лева главница, ведно със законната лихва за претърпени неимуществени вреди на 8-годишно момиче, нападнато от безстопанствени кучета. Глутница кучета подгонила детето, което хукнало да бяха, спънало се и паднало, вследствие на което получило нараняване.

Снимки: Валери КОВАЧЕВ

Последвайте ни и във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *