Източиха Водното огледало в Кърджали, вижте как изглежда без вода /СНИМКИ и ВИДЕО/ Нарушиха комфорта на лебедите, изчезнаха  

От няколко дни водата от Водното огледало е източена. С това бе нарушен комфортът на десетките лебеди и на стотиците други водоплаващи птици. Лебедите почти изчезнаха. Тази сутрин бе забелязана само една двойка в един по-дълбок вир в района на въжения мост. Вероятно са се оттеглили към язовир „Студен кладенец“.

Не се виждат и други птици. Притеснени граждани коментираха, че с източването на водата ще бъдат прогонени лебедите, които от няколко години са красотата и атракцията на града.

На някои Водното огледало без вода им напомни за коритото на река Арда преди двадесет-двадесет и пет години. Замириса им на блато и тиня. Водата се е оттеглила към средата на коритото, на места  са останали големи локви.

Снимки: Валери КОВАЧЕВ

Последвайте ни и във Facebook

1 Отговор

  1. Анонимен каза:

    Това коритото на Водното огледало в гр.Кърджали ли е . Не може да бъде . Само дето толкова много държавни пари отидоха . С тях можеха поне два околовръстни пътя в Кърджали да построят .

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *