Общината и Полицията в Ивайловград: Внимание! Зачестяват телефонните измами

Нов живот

Районно управление “Полиция” – Ивайловград и Община Ивайловград отправят предупреждение към гражданите за нараснала опасност от телефонни измами.
На територията на Ивайловград са зачестили регистрираните опити за телефонни измами. Използва се познатата схема за мними полицейски служители, които въвеждат потърпевшите в заблуждение, че сътрудничат на органите на реда – Полиция и Прокуратура.
Районно управление – Ивайловград призовава гражданите за повишено внимание и проява на мнителност, по отношение на лица, които чрез телефонно обаждане ги въвеждат в заблуждение, с цел получаване на парични суми.
Припомняме на гражданите, че извършителите на телефонни измами действат в престъпни групи от няколко лица, всяко с конкретна задача в извършване на деянието. При водените разговори измамниците успяват да измъкнат и допълнителна информация от жертвата си – имена на близки, месторабота, местоживеене. Най-разпространените схеми за измама са съдействие на „полицейски“ служител; операция след инцидент; получаване на пратки и др.
При съмнение е необходимо, гражданите веднага да се свържат с близки, роднини или съседи да позвънят в дежурната на РУ – Ивайловград на телефон 03661/61-19 за подаване на сигнал до компетентните органи и институции.

Последвайте ни и във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *