27 станаха загиналите при пожара на жилищна сграда в Истанбул, има много ранени в тежко състояние (Снимки)

27 души загинаха и 11 дванайсет бяха ранени днес при пожар в 12-етажна жилищна сграда в квартал Шишли в Истанбул, предаде БТА.

истанбул пожар

БГНЕС

Пострадалите хора са приети в болница. Състоянието на някои от тях е много тежко.

Има още блокирани хора в зданието, информира телевизията.

Пожарът е възникнал на приземен етаж в блока.

В района на инцидента са изпратени полицейски екипи, пожарни коли и линейки. В момента продължава спасителната операция за изваждането на блокираните хора в блока.

Кметът на Истанбул Екрем Имамоглу е пристигнал на мястото на инцидента.

истанбул пожар

БГНЕС

Инцидентът е станал около 13:00 ч. Според първоначалната информация до трагедията се е стигнало, след като по време на ремонт на нощен клуб, намиращ се на подземен етаж на 16-етажната сграда, е избухнала експлозия.

По информация на в. „Джумхуриет“, който цитира кмета Имамоглу, ремонтът е извършван нерегламентирано. По думите му общината не е получила молба от фирмата, занимаваща се с ремонтната дейност и ремонтът е бил извършван без необходимото разрешение.

В района на инцидента са изпратени полицейски екипи, пожарни коли, линейки, екипи на Националните медицински спасителни екипи (УМКЕ). В момента продължава спасителната операция за изваждане на блокирани хора в блока.

Министърът на здравеопазването Фахреттин Коджа съобщи в акаунта си в социалната мрежа Екс, че в района на инцидента са изпратени 26 линейки.

Министърът на правосъдието Йълмаз Тунч каза, че е предприето широкомащабно разследване по случая. Той уточни, че срещу петима заподозрени се води разследване.

Източник: Дарик

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *