Машиностроителният гигант КЯШИФ се цели в американския пазар

  • Лидерът в производството на хидравлични цилиндри стана член на Българо-американската търговска камара
  • Гостите от София останаха възхитени от видяното в джебелската фирма

Валентина ИВАНОВА

2024 година започна с радостно събитие в машиностроителния гигант „Кяшиф“ ЕООД. На 23 януари джебелската фирма бе приета за член на Българо-американската търговска камара. Това даде повод на Иван Михайлов, Даниел Киряков и Петя Костова да пристигнат в родопското градче с опознавателна мисия на 2 април.

Джебелската фирма е семейна компания с над 45 годишна история и опит в производството на хидравлични цилиндри – стандартни и по дизайн на клиента. Досега е произвеждала по над 350 хиляди броя годишно, използвайки иновативно оборудване на световни марки като Haas Automation, Inc. и Mazak Europe. Сред клиенти й са световни компании като Liebherr Group, John Deere и др.

Инж. Кяшиф Кяшиф, синът му Месру и дъщеря му Сибел посрещнаха гостите с обичайното си сърдечно гостоприемство. Те обясниха, че компанията вече 25 години изнася своята продукция в европейските страни, като индиректно чрез свои клиенти от десетилетие доставя цилиндри и в САЩ. Повече от 15 години българска фирма работи директно с гиганта „Майкрософт дайнамикс“, ползвайки тяхната система за управление. Една от следващите резонни цели пред „Кяшиф“ ЕООД е да стъпи директно на американския пазар. В деловия разговор двете страни решиха да обединят усилията си в реализирането на тази задача.

След като гостите разгледаха цеховете на предприятието, Иван Михайлов призна, че е изключително впечатлен от видяното.

Разбрахме, че дори в един малък град е възможно да се произвеждат уникални, висококачествени продукти, които се ползват с доверие в индустрията в цял свят. Ценностите, които имате в семейството, ги виждаме претворени в отговорно отношение към работниците и към общността в региона. Заслужавате да продължите да градите, да се развивате и разраствате. Имате нашата подкрепа, добави гостът.

 

Последвайте ни и във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *