Ердоган обеща да се справи с инфлацията и поскъпването на живота

В поздравление по случай мюсюлманския празник Рамазан байрам, който започва утре, турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви, че проблемите с инфлацията и поскъпването на разходите за живот ще бъдат решени.

“Въпросите, по които сме най-чувствителни, са на икономическия фронт – борбата срещу високата инфлация и поскъпването на разходите за живот. Решени сме да се справим с тези проблеми, които дълбоко ни нараняват като нация. Очакваме през втората половина на тази година да се видят по-ясно положителните ефекти от икономическата програма, която прилагаме. Предстоят ни 4 години без избори. Ще използваме този период за постигането на тези цели”, заяви турският президент Реджеп Тайип Ердоган в специално поздравление, което огласи чрез турските медии по случай Рамазан байрам, който започва утре и ще продължи до събота, предаде БТА.

Турският държавен глава каза още, че борбата срещу терористичните групировки, като Кюрдската работническа партия (ПКК), групировка ФЕТО, ислямистката ДАЕШ и др., ще продължи с всички сили.

“Със съзнанието, че Турция е нашата обща родина и демокрацията е нашата обща ценност, се надявам всички да работим усилено, да произвеждаме и да творим. Няма спиране, няма почивка, няма отдих за нас, докато не реализираме нашата визия за века на Турция. Моля се Бог да ни помогне. Нека превърнем духовния климат на Рамазан байрам във възможност за разрешаване на несгодите, да донесе благоденствие и мир на угнетените хора по света. Честит байрам”, заяви Ердоган.

Източник: trud.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *