Има малки неща, които докосват душата, твърди поетесата Ирина Габровска Тя пристига от Германия да поговори с кърджалийци за любовта

Нов живот

Поетесата Ирина Габровска гостува в Кърджали за първи път. Тя е родена и израснала в Смолян, но живее и работи в Германия. Магистър е по „Международни отношения“. Изпълнявала е дейности по различни европейски проекти, свързани с интеграцията и миграцията на бежанците.

Създател и администратор е на групата «Полезна информация за Германия”. Автор е на поетичните книги „Изгубих се в теб“ (2018); «Защото те обичам“ (2019); ,,60 секунди Любов“ (2022); „Да обичаш -енциклопедия на сърцето“(2023); „Приличаш ми на щастие“ . Поддържа авторски блог: „Изгубих се в теб – поезия Ирина Габровска”. Въвежда в него своите почитатели с думите: „Има малки неща, които докосват душата».

Има и големи, които не могат да стигнат до нея.“Любовта, споделя тя, е вдъхновение, убежище и грижовно отношение за сърцето на другия. И колкото и далеч да отидеш от нея, не можеш да се скриеш, защото тя не иска разрешение да дойде при теб. А най-безопасното място за теб може да бъде само този, който е причинил пожар в ума и буря в душата ти. Определя се като посланик на това чувството, което запалва и изгаря едновременно.

Ирина Габровска кани кърджалийци на среща-разговор за любовта на 12 април в Дома на техниката, зала № 207 от 17,30 часа.

Последвайте ни и във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *