Кърджалийци започнаха битките на лява ръка в шампионата по канадска Над 200 спортисти участват в Държавното първенство в Белоградчик

  • За Теодор Йорданов. Ясен Узунов и Серджан Халил от клуб «Родопи» това е дебют на голямо състезание

Валентина ИВАНОВА

Силен отбор от Кърджали излиза в битка за медалите на 28-мото Държавно първенство по канадска борба за мъже, жени, юноши, девойки и хора с увреждания в Белоградчик. От Спортен клуб «Родопи» участват 13 души. Те ще мерят сили в конкуренция от над 200 състезатели. Двубоите започнаха днес с надпреварата на лява ръка.

От Спортен клуб «Родопи» – Кърджали към Белоградчик тръгват 13 състезатели. Те ще мерят сили в дивизиите Хора с увреждания, младежи и юноши. Големи надежди се възлагат на новите попълнения в клуба: Теодор Йорданов. Ясен Узунов, Серджан Халил, дебютанти на голямо състезание.

Това съобщи за «Нов живот» Емилия Стоянова, председател на клуба и активен състезател.

Състезанието е квалификация за определяне на националния отбор, който ще представя България на Европейското първенство през месец май 2024 година в Братислава, Словакия, и на Световното първенство през август в Кишинев, Молдова.

Българската федерация по канадска борба е осигурила допълнителен стимул за състезателите – награден фонд от 13 200 лева, които ще бъдат разпределени на победителите в категориите на лява и дясна ръка.

В неделя са двубоите на дясна ръка.

Последвайте ни и във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *