Партиите в Кърджали не се разбраха за РИК, ябълката на раздора стана позицията секретар Комисията ще се състои от 13 члена

Нов живот

Парламентарно представените политически сили в Кърджали не се споразумяха за състава на РИК. Ябълката на раздора се оказа позицията секретар на комисията, което бе поискана едновременно от ПП/ ДБ и ДПС.

На консултациите, свикани и водени днес от областния управител Никола Чанев, постъпиха три писмени кандидатури за председател – на ГЕРБ, ДПС и БСП, като първите две партии заявиха, че са готови да отстъпят в името на консенсуса. Заради липсата на съгласие за секретарското място обаче, окончателното решение за разпределение на постовете ще бъде взето от Централната избирателна комисия.

На 9 юни предстои да се проведат избори 2 в 1 за европейски и парламентарни избори. РИК – Кърджали ще се състои от 13 души – 4-ма от ГЕРБ, 3-ма от коалиция ПП/ДБ, по двама от ДПС и Възраждане и по един от БСП и „Има такъв народ“. Освен председател и секретар, комисията ще има и четирима заместник-председатели.

Последвайте ни и във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *