Евридика си сверява часовника във Варна В морската столица се провеждат националните ученически състезания по професии

Нов живот

От 15 до 17 април в град Варна се провеждат националните състезания по професии „Млади таланти в модата“ и „Най-добър млад фризьор и гримьор“. Зорница Иванова, директор на Професионалната гимназия по облекло и дизайн „Евридика“ в Кърджали, е в морската столица, за да участва в общото събрание на членовете на Националната асоциация на училищата по мода „Росица Иванова“ (НАУМ).

Националното състезание “ Млади таланти в модата“ се провежда в три категории: „Модно ревю“, „Художествена скица“ и „Сръчни ръце“. Бъдещи модисти ще защитават свои идеи, пресъздадени в художествени скици на модели по темата „С дъх на море“ и  ще участват  в състезателно модно ревю с изработените модели.

По време на националното състезание „Най-добър млад фризьор и гримьор“ бъдещи коафьори и гримьори ще представят своите модни виждания за официална дамска прическа и вечерен грим на тема „Холивуд“. Втората категория, в която участниците ще премерят сили е мъжко модно подстригване на тема „Fade“.

Участниците ще бъдат оценявани от компетентно жури – преподаватели, специалисти, бизнесмени от съответния бранш, изявени личности в модната индустрия.

На мащабното събитие присъстват представители на МОН, РУО-Варна, Община Варна, директори на училища, представители на бизнеса, на висши учебни заведения, на Национална асоциация на училищата по мода „Росица Иванова“ (НАУМ), на Асоциация на модните дизайнери в България и Българска асоциация за текстил, облекло и кожи  (БАТОК).

Последвайте ни и във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *