Икономиката отново стартира проект по програма Еразъм+

Професионална гимназия по икономика „Алеко Константинов“ отново стартира проект по програма Еразъм+ на тема QUALIFIED EDUCATION WITH INNOVATIVE TEACHING METHODS IN SCHOOL (КАЧЕСТВЕНО ОБРАЗОВАНИЕ С ИНОВАТИВНИ МЕТОДИ НА ПРЕПОДАВАНЕ В УЧИЛИЩЕ). Проектът е по Ключова дейност 2 – „Сътрудничество между организации и институции“ – дейност „Малки партньорски проекти” (KA210-SCH), сектор „Училищно образование”. Координатор на създаденото сътрудничество е Софийската математическа гимназия “Паисий Хилендарски”. Други партньори в проекта са училище от Турция и НПО от Румъния. Проектът е с продължителност 18 месеца и е с бюджет на обща стойност от 60 000 евро.

В гимназията бе поставено началото на проекта с популяризирането на плануваните дейности и мероприятие свързано с безопасното използване на интернет от учениците.
Проектът е насочен към ученици от гимназията, които ще имат възможността да посетят партньорските училища. Десет възпитаници на гимназията, разделени на два потока, ще имат възможността да участват в учебни работилници в СМГ „Паисий Хилендарски“ и KESAN ANADOLU LISESI в Турция, където ще обогатят своите знания и умения в интеркултурна среда. Професионална гимназия по икономика също ще бъде домакин на образователна и обучителна среща през месец март на следващата календарна година.
Целта на проекта е да се споделят добри практики, които да направят учебния процес по-ефективен и интересен за учениците. За постигането на тази цел ще бъдат използвани иновативни подходи за преподаване и повишаване на мотивацията, в различна среда за учене и оценяване. Дейностите по проекта ще включват разнообразни по естество занимания, а учебният процес ще бъде привлекателен с включване на драматични техники, геймификация, интерактивни уроци с Web 2.0 инструменти и проектно-базиран метод на обучение.
Друга цел на проекта е да се създаде иновативна и образователно ориентирана учебна среда, където ученици и учители да развият възможностите предлагани от цифровизацията и предизвикателствата на новата ера. Двама преподаватели от гимназията ще участват в обучителна среща на тема „Иновативни методи и техники на обучение“ в град Текуч, Румъния, където ще се състои първата среща по проекта и ще се положи началото на добро сътрудничество.

Последвайте ни и във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *