Момчилград поздравява плувеца Петър Стойчев с поредния му успех Почетният гражданин на родопското градче стана първият българин, преплувал протока Гибралтар по правилата на Oceans seven

Нов живот

Момчилградчанинът и почетен гражданин на общината Петър Стойчев стана първият българин, преплувал протока Гибралтар по правилата на Oceans seven – с текстилен бански, без неопрен. По този начин се превърна и в първият български плувец, завършил успешно три от седемте най-трудни маратона в света, сформиращи Oceans seven.

Стойчев измина разстоянието от европейския бряг в испанския град Тарифа до африканския бряг в Мароко за 3 часа и 46 минути. Изминатото разстояние по GPS-а на лодката е 16.4 км.

Община Момчилград  поздравява Петър Стойчев с поредния негов успех и му пожелава още много успехи в плуването.

„Щастлив съм, че плуването ми завърши успешно и благодаря на всеки един от вас за уважението и подкрепата. Гордо мога да заявя, че вече съм единственият българин с три преплувани маратона от Oceans seven – Ламанша, протока Кук и протока Гибралтар. Остават още четири маратона. През месец май планирам да преплувам канала Молокай в Хавай – най-дългия и тежък маратон от седемте“, заяви Петър Стойчев.

Последвайте ни и във Facebook

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *