Арда бокс тръгва за Петрич с най-добрите си юноши В състава са опитните близнаци Живкови и дебютантът Ерджан Маринов

Валентина ИВАНОВА

На 23 април, вторник, в Петрич започва Държавният личен шампионат по бокс за юноши. В южния град отново ще се съберат най-добрите състезатели от водещите клубове в България.

«Арда бокс» ще участва с пет момчета: Ерджан Маринов в категория 44 кг, Али Живков – 50 кг, Фикри Живков – 52 кг, Борис Асенов – 57 кг и при 66-килограмовите – Борислав Бориславов. Това съобщи за «Нов живот» треньорът Стоян Узунов.

Близнаците Живкови са най-опитни в състава и очакванията на треньора са за убедително представяне. В предишния кръг на шампионата братята участваха в една и съща категория – 52 кг и жребият ги изправи един срещу друг. Фикри се наложи, но в следващия мач му се падна фаворитът в категорията, който в крайна сметка стана шампион.

Ерджан Маринов е дебютант, но, според селекционера, има изключителни качества за боксьор: висок е към 1,85 см, с дълги ръце, а е лек и подвижен за ръста си.

Клубът благодари на инж. Кяшиф Кяшиф за подкрепата му при подготовката и участието на боксьорите във важното състезание.

Последвайте ни и във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *