Деца от училище “Васил Левски” се включиха в Маратона на четенето Те се срещнаха в читалище "Родопски фар 1938"с писателката Маргарита Павлова

Нов живот

Деца от Основно училище “Васил Левски” се включиха в Маратона на четенето.

Те се срещнаха в Народно читалище „Родопски фар 1938“ с детската писателка Маргарита Павлова, сподели за в. Нов живот председателят му Иван Узунов.

Авторката прочете пред учениците от II клас към ОУ “Васил Левски” с ръководители Камелия Пейчева и Мария Добрикова приказки и откъси от книгата „Черупчица и Седефеният Рибко”. Децата се потопиха в чудния свят на морските обитатели и сами проявиха  желание да четат от приказките й.

В края на срещата писателката, която е носител на Националната награда „ Петя Караколева”, подари на класа екземпляр от своята книга с пожелание отново да се срещнат. Тя сподели радостта си от срещата, огромното им желание да четат  и да бъдат все така любознателни към книгите. Сподели за в. Нов живот Иван Узунов -председател на читалището.

Инициативата е във връзка с Национален маратон на четенето и Походът на книгите.  Тя прочете пред учениците от II клас към ОУ “Васил Левски” с ръководители Камелия Пейчева и Мария Добрикова  приказки и „Черупчица и Седефеният Рибко”. Децата се потопиха в чудния свят на морските обитатели и сами проявиха  желание да четат от приказките й. В края на срещата писателката, която е носител на Националната награда „ Петя Караколева”, подари на класа екземпляр от своята книга с пожелание отново да се срещнат. Тя сподели радостта си от срещата, огромното им желание да четат  и да бъдат все така любознателни към книгите. Сподели за в. Нов живот Иван Узунов -председател на читалището.

Последвайте ни и във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *