В Кърджали се подиграват с паметта на дисидента отец Благой Топузлиев Свещеникът е лежал 6 години в комунистическите затвори, защото е защитавал религиозните права и на християните, и на мюсюлманите

Георги КУЛОВ

В Кърджали предизборно се подиграват с паметта на дисидента отец Благой Топузлиев, лежал 6 години в комунистическите затвори в защита на правата на българи и турци. След поредица от публикации в сайта Кърджали бг вести и сигнали до Община Кърджали до паметникът му вече се мъдрят не един, а два контейнера за смет. Те обслужват съседните дюнерджийници.

Многократно сме настоявали бобърът, поставен от сметосъбиращата фирма „Грийн партнърс”, да бъде отдалечен от паметника. Преди години това бе сторено за месец, но контейнерът отново бе върнат до паметника. Сега предизборно бобрите вече са два.

Категорично съм против поставянето на контейнери за смет до паметника на отец Благой Топузлиев. Финансирал съм изграждането му със собствени средства. Две години чакахме бившия кмет Хасан Азис да ни отреди място за построяването му. След това подавахме сигнали да се премести контейнера, който бе поставен до него. Каза общинският съветник и областен лидер на Демократи за Силна  България Радослав Милев.

Милев бе категоричен, че и днес мнозинството в местния парламент само на думи се солидаризира с жертвите на комунизма. То гласува с „въздържал се” включването на Деня на признателност и почит към жертвите на комунистическия режим за честване в официалния календар на Община Кърджали.

Последвай ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *