Грандиозна тенорова вечер подготвят в Дома на културата на 16 май

  • Началото на концерта е в 18,30 часа
  • Събитието е част от програмата на фестивала «Сцени на Арда»

Валентина ИВАНОВА

Неповторима музикална вечер очаква кърджалийските ценители на операта и оперетата в петък, 16 май. Четирима звездни тенори – добре познатият Марио Николов, румънският певец Разван Сарару, Стефан Петков–солист на Музикалния театър „Стефан Македонски“ и младият, талантлив изпълнител Андрея Мирчев от Държавна опера Бургас – предлагат концерта “THE STAR TENORS NIGHT” в Дома на културата. Те ще предложат образци от световния теноров репертоар заедно със Симфониета Видин с диригент Петър Димитров.

Симфониета Видин с диригент Петър Димитров

Любителите на стойностната музика ще имат удоволствието да чуят най-популярните оперни и оперетни арии, италиански канцонети, френски, и испански песни.

„The Star Tenors“ е музикален проект, създаден по идея на тенора, режисьор и телевизионен водещ Марио Николов, в съвместна инициатива с „Art Vox Association“.

Целта на проекта е доказали себе си певци-тенори да представят млади, талантливи изпълнители в различни по форма и жанр музикално-сценични събития.

Идеята е запазване на традициите и разивитие на класическото певческо изкуство, и в наши дни, съобразено със световните тенденции и критерии.

Концертът в Кърджали е част от първото издание на фестивала ‘’Сцени на Арда’’, организиран от Общината, Общински център за култура и младежки дейности и Музикална къща ‘’Престо’’.

Билети се предлагат на касата на Дом на културата Кърджали.

На водещата снимка тенорът Марио Николов вече гостува в Кърджали през февруари като солист в концерта «В света на оперетата и мюзикъла»

Снимки: Ваня Иванова

Последвай ни във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *