Бойко Борисов в Кърджали: Нищо по-страшно няма от разделението на религиите /Видео/ Парламентарни избори 2024

  • Лидерът на ГЕРБ обеща на родопчани инфраструктура, образование, култура и нулева миграция

Валентина ИВАНОВА

Членове и симпатизанти на ГЕРБ от Кърджали и региона посрещнаха с аплодисменти и скандирания „Бойко, Бойко“ своя лидер пред манастира „Свети Йоан Предтеча“ в квартал „Веселчане“.

Бойко Борисов пристигна в града на Арда, за да подкрепи кандидатската листа в 9-ти МИР, начело на която е Цвета Караянчева, областен председател на партията.

Гостът първо влезе да запали свещ в храма, където домакинът отец Николай Величков го поздрави с думите: „Без вас нямаше да се случи този духовен оазис за християните в Родопите», припомняйки финансовата подкрепа на ГЕРБ за манастира.

Заедно с Борисов пристигнаха водачът на евролистата Росен Желязков и кандидатът за Блрюксел досегашният евродепутат Асин Адемов.

Цвета Караянчева представи кандидат-депутатите за народното събрание от Кърджалийски избирателен район и отбеляза голямата важност на предстоящите избори 2 в 1.

12 години съм депутат от този регион. Трябва да покажем, че нямаме време за губене, защото държавата стремглаво върви надолу. Време е да натиснем паник бутона и да сложим край на този вятър на промяната, който ще унищожи България, призова областният лидер на ГЕРБ.

В словото си тя се възмути, че управляващите са изпуснали срока на ОВОС за околовръстния път на Кърджали, което ще забави изграждането му, блокирали са, строежа на нова спортна зала и пет месеца не са успели да изберат изпълнител на ремонта на булевард „Беломорски“.

Кандидатската листа

Да направим 10 000 гласа, за да им покажем колко сме силни, да си върнем стабилността на 9 юни, с номер 22 в бюлетината, призова Караянчева.
Водачът на евролистата и председател на 49-тото народно събрание Росен Желязков обясни основната задача на ГЕРБ след изборите, която ще е да се състави редовно стабилно правителство с пълен мандат:

Затова ще направим всичко необходимо да съставим управление с когото трябва и с когото можем, водени от принципите си, без да казваме: с тези няма, с тези никога повече. Защото хората очакват обединение на разединението си! Този, който знае какво трябва, е лидерът ни Борисов. Той три пъти е бил премиер и е вадил страната от кризи.

Бойко Борисов заяви, че в този регион етническата толерантност трябва да бъде издигната в култ.

Няма нищо по-страшно от разделението на религиите. Като видях водача за Кърджали на ДПС (б.р. Делян Пеевски), като гледам и нашия – сигурен съм, че ще има околовръстен път, спортна зала и ремонтиран булевард. Трябва да даваме знак как се работи – и като противоборство на партиите, а след това и в името на хората. Ще направим всичко възможно – където са кметове на ГЕРБ и на ДПС, хората да се чувстват по-добре.

Инфраструктура, образование, култура и нулева миграция, това мога да ви обещая, категорично заяви Борисов.

Лидерът припомни, че Караянчева е водач на листата в Пловдив област, но каза: По ще съм щастлив, ако Цвета влезе като депутат от Кърджали.

Снимки: Валентина ИВАНОВА

Купуването и продаването на гласове е престъпление!