Джевдет Чакъров в Джебел: Призовавам всички институции, власти и парламента да поставят в центъра на политиката ежедневието на хората Парламентарни избори 2024

Нов живот

За мен е чест и удоволствие да бъда днес тук сред вас и да имам възможността да Ви поздравя по повод Празника на Джебел. Също така бих искал да поднеса на всички Вас специалните поздрави и пожелания от почетния ни председател д-р Ахмед Доган. Имате и специални поздрави и пожелания от председателя на ДПС Делян Пеевски. Вече 34 години се събираме на този площад, за да изразим признателност към тези от нас – българските турци, които първи започнаха борбата за права и свободи в България в периода на тоталитарната държава и да почетем паметта на тези, които вече не са сред нас. Дълбок поклон към тях, дълбок поклон към Вас, дълбок поклон за борбеността, толерантността и за мъдростта.

Отбелязваме майските събития, не за да търсим реванш, а за да не допуснем те да се повтарят, каза от трибуната на Деня на Джебел „Ден на демокрацията“ доц. д-р Джевдет Чакъров, председател на Централния съвет на ДПС, водач на листата за евродепутати и на кандидатската листа за народни представители в Разград.  На площад „19 май“ днес се събраха хиляди джебелчани и  гости. Празникът откри кметът на общината Неджми Али.

Нашето мото за изборите, които ни предстоят на 9 юни е  „Заедно  с хората“. Призоваваме всички институции, власти, включително и парламента да поставим в центъра на политиката ежедневието и проблемите на хората. Това, което би могло да постигнем с икономически ръст, с преодоляване на диспропорциите във всички сфери, заяви доц. д-р Джевдет Чакъров.

2024 година всеки един от нас може да бъде герой на българската демокрация с бюлетина №28.  Аз вярвам, че всички ние това ще го покажем на 9 юни и по този начин, ще допринесем за развитието на нашата страна. Днес е дъждовно, но ще изгрее слънце – единственият лъч светлина през последните три години в тази политическа криза виждаме, че е Движението за права и свободи, изтъкна от трибуната настоящият народен представител Байрам Байрам, втори в кандидатската листа на ДПС за народни представители в Девети кърджалийски изборен район.

За мен е огромна чест в този ден да приветствам Вас. Честит празник! Този площад – площад „19 май“ за нас е много значим и много важен, защото този площад е символ на нашата заедност, на нашето единство. Преди 34 години от тук нашите братя и сестри са поставили началото на демократичните промени в България. Тяхното огромно желание да съхранят изконните човешки права и свободи са допринесли за развитието на демократичните процеси в нашата страна. Искам да изразя своята огромна почит към всички наши герои братя и сестри. Поклон пред тях, изтъкна настоящият народен представител Елван Гюркаш, пета в кандидатската листа.

Аз виждам усмивките в лицата Ви. Този ден, този празник, ние дължим на един човек, на нашия лидер – уникалния, великия лидер д-р Ахмед Доган. Благодаря Ви учителю наш, подчерта тя и призова присъстващи да гласуват на 9 юни с бюлетина 28.

Призовавам Ви на 9 юни всички осъзнато да гласуваме с № 28 в интегралната бюлетина за ДПС, защото това е партията, която е запозната и се ангажира с решаването на проблемите на общините. Това е партията, която поставя на дневен ред всички проблеми на държавата, отбеляза в словото си кметът Неджми Али.

Ако ние братя и сестри искаме да виждаме тази надежда в очите на целия български народ на 9 юни номерът е 28. Ако искаме да виждаме перспективата за всички нас в нашата Родина номерът е 28, заяви заместник- председателят на ДПС Халил Летифов.

Сред официалните гости на трибуната бяха също кандидатите за народни представители от листата на ДПС в Девети кърджалийски изборен район Айтен Сабри, Павлин Кръстев, Абидин Хаджимехмед, Сейфи Мехмедали, Асен Палов, Месрю Мюмюн и Ерсин Юмер.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!