Шест литературни награди спечелиха младите журналисти от Обединения детски комплекс

При голям интерес премина шестото издание на Националният ученически конкурс за журналистика „Гео Милев“ в Стара Загора. Той се организира от Община Стара Загора, Центъра за подкрепа за личностно развитие и къща музей „Гео Милев”.

В конкурса участваха 158 индивидуални творби, 14 колектива с вестници на хартиен носител и 8 колектива с електронни вестници, от 25 населени места от 14 области от страната. Учениците бяха разделени в две възрастови групи: 5-7 клас и 8 -12 клас.

Силното представяне на младите журналисти от радиоклуб „Детски свят“ с ръководител Марияна Бекриева и клуб „Медийно студио“ с ръководител Антония Грозева им донесе шест престижни награди:

Първа възрастова група  – 5 -7 клас

Раздел Информационни жанрове:

I място – Чънар Йозсой, 5 клас, от радиоклуб „Детски свят“, за материала „Кметът на община Кърджали връчи наградите на победителите в общинския конкурс за детска рискунка „С очите си видях бедата“;

III място – Берк Джелил, 5 кл. от радиоклуб „Детски свят“ за интервюто с директора на ОДК Златка Пеньова за Националния конкурс „Вълшебният свят на Родопите“;

Поощрителна награда – Вероника Ангелова, 7 кл. от клуб „Медийно студио” за очерка „Моята България“.

Втора възрастова група –  8 – 12 клас

Раздел Информационни жанрове:

III място – Радина Бояджиева, 8 кл. от радиоклуб „Детски свят“ за репортажа „В ОДК посрещнаха Благовещение с вълнуващ празник за мама“;

Поощрителна награда – Елисавета Добрева, 10 кл. от клуб „Медийно студио” за интервюто „Светът е моя дом“ с пътешественика Майкъл Вемън от Нидерландия.

Колективно участие:

Раздел Вестници на хартиен носител:

III място за вестник „Приятели плюс”, брой 8, на клуб „Медийно студио” с ръководител Антония Грозева и Радиоклуб „Детски свят“ с ръководител Марияна Бекриева.

Церемонията по награждаването се проведе на 17 май в къщата-музей на Гео Милев в Стара Загора, където  Чънар и Берк лично получиха своите награди –  грамоти, плакети и книги.

Последвайте ни и във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *