910 автомобила са проверени при спецоперация, 220 клипове за превишена скорост

Служители от секторите „Противодействие на криминалната престъпност“, „Противодействие на икономическа престъпност“, на Териториалното поделение на НАП и дирекция „Инспекция по труда“ са извършили съвместни проверки в търговски обекти и заведения на 18 май. Установени са разлики в касовата наличност в закусвални, за които са съставени констативни протоколи и ще бъдат издадени актове. 7 непълнолетни лица са били в заведения без придружители, за което са съставени актове по Закона за закрила на детето.

910 моторни превозни средства са проверени в специализирана операция на територията на областта с цел контрол на водачите за употреба на алкохол и наркотици, спазване на скоростните режими, използване на обезопасителни колани. 481 са констатираните нарушения на ЗДВ, от които почти половината – 220 са клиповете за превишена скорост, за които ще бъдат издадени електронни фишове. За други нарушения на ЗДВП са съставени 34 акта и 227 фиша.

Приключиха проверките на служители на РДПБЗН-Кърджали в заведения и места за настаняване във връзка с предстоящите абитуриентски балове. Извършени са проверки в 24 обекта, в 4 от тях са констатирани нарушения, свързани с пожарната безопасност. Издадени са 4 разпореждания за отстраняване на пропуските.

Последвайте ни и във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *