Каратисти от клуб „Арес“ в Кърджали представиха достойно България на Европейски шампионат в Германия /ВИДЕО/ В жестока конкуренция с 22 държави състезателите на треньора Пенчо Стоянов завоюваха един сребърен и два бронзови медала

Нов живот

Сборен  отбор на България, в който участваха състезатели от клубовете „Арес“ /Кърджали/ и „Торнадо“ /Хасково/ се класира на седмо място по медали от 22 държави на 10-ия юбилеен Европейски шампионат по Шито-Рю Карате в Регенсбург, Германия. Над 500 каратеки от Румъния, Италия, Словакия, Великобритания, Хърватска, Швейцария, Унгария и от други страни премериха сили на татамито в дните от 17 до 19 май.

В жестока конкуренция клубът от Кърджали с треньор сенсей Пенчо Стоянов завоюва един сребърен и два бронзови медала. 9-годишният Йоан Тренев е трети при момчетата в дисциплината КАТА, при момичетата Ивайла Терзийска, Радост Колева и Мария-Магдалена Колева са втори на КАТА отборно, а тройката на КУМИТЕ отборно в състав Ивайла Терзийска, Радост Колева и Габриела Маркова е с бронзово отличие. Добро представяне записаха и останалите каратисти от кърджалийската школа Анатоли Стоянов, Ахуела Неджатин, Йеткин Осман и Берк Юмер.

Съществен принос за подготовката им имаха инструкторите на клуб „Торнадо“ Недялка и Славейко Станчеви.

Състезателите от Кърджали и Хасково бяха единствените представители от България на шампионата. Участието им бе възможно благодарение на подкрепата на спонсорите Община Кърджали, фирмите „Екофрут“, „Агро фарз“, “Караман“, „Ангротех“ и д-р Адам Персенски.

 

Последвайте ни и във Facebook

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *