Излезе деветият брой на вестник Приятели плюс

  • На представянето в ОДК се събраха младите журналисти и героите на техните публикации
  • Вестникът се печата като част от програмата на Месеца на Америка в Кърджали

Нов живот

В Общински детски комплекс представиха деветият брой на ученическия вестник „Приятели плюс“. Изданието се подготвя от младите журналисти и фотографи с ръководители Марияна Бекриева и Антония Грозева и се печата като част от програмата на Месеца на Америка в Кърджали.

Златка Пеньова, директор на ОДК, и Валентина Иванова, председател на Дружество „Приятели на САЩ“, припомниха историята на съвместната им дейност и представиха отделните рубрики в деветото издание на вестника, а вторите на журналистическите текстове и младите фотографи разказаха за отделните интервюта и статии и представиха героите на своите материали.

„Приятели плюс“ представи радиоклуба и неговото предаване „Детски свят“, което звучи в радиоефира на Кърджали вече 33 години и неговите ръководители Златка Пеньова и Марияна Бекриева. Сред гостите бяха и порасналите възпитаници на радиоклуба Даниела Петрова и Илия Илиев, които споделиха свои спомени от  детските си години, когато са били в ОДК.

В изданието се разказва още за абитуриентите на ОДК, дълги години посещавали различни школи и носители на престижни награди. Сред тях е и Бесте Бербер, която неотдавна откри своя самостоятелна изложба с рисунки в ОДК. Много интересени са и материалите за олимпийския медалист по астрономия Атанас Митрев и за американеца Лора Мелой, преподавател в Езикова гимназия „Христо Ботев“. В залата присъстваше и младата надежда на националния отбор по водна топка Дария Алексиева, стигнала до европейското първенство по водна топка и представена в този вестник.

Месецът на Америка се организира от Дружество „Приятели на САЩ“ за 14 път със съдействието на община Кърджали и посолството на САЩ.

Снимки: Ваня Иванова

Последвайте ни и във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *