Разследват полицай от Твърдица за участие в клип за възрастни и секс чат с дете

Полицай от Районното управление в Твърдица е временно отстранен от работа заради вътрешно разследване. Започнало е дисциплинарно производство във връзка с тиражирани в социалните мрежи видеоклипове и коментари със смущаващо и нецензурно съдържание, касаещи евентуалното негово участие.

Ръководството на Областната дирекция се е самосезирала в началото на месец май във връзка с публикациите. Вътрешното разследване е образувано с оглед на първоначални данни за извършено престъпление от общ характер, съобщиха от полицията в Сливен.

Става дума за клип, разпространяван в социалните мрежи и конкретно във Facebook групата „Шивачево без цензура“. В цензурирано видео се виждал мъж, за който се предполага, че е въпросният полицай. В друг файл се виждал публикуван чат на човек, който твърди, че е полицай, с 13-годишно дете на сексуална тематика.

„Свалих тези постове, защото не са информирани отговорни институции, като ръководството на полицията в Твърдица, нито има сигнал към Агенция „Закрила на детето“, обясни пред БТА кметът на Шивачево Деян Иванов, който е и администратор на групата. Според него авторите на публикацията трябва да сезират институциите.

На 16 май от полицията призоваха за съдействие от граждани по казуса. Разпитани са лица, имащи касателство към публикациите, като процесуалните действия, относно проверката на фактите и обстоятелствата продължават, посочват още от пресцентъра на полицията.

Оттам отново апелират към всички засегнати лица и такива, които разполагат с информация, да окажат съдействие по разследването. Могат да се свържат с дежурен полицейски служител на тел. 044 644 323, 044 644 495 и на електронната поща на ОДМВР-Сливен sliven@mvr.bg, анонимността им е гарантирана.

Източник: dir.bg

Илюстративна снимка: iStock by Getty Images

1 Отговор

  1. Анонимен каза:

    Zasijalenie poveceto ot politsaite ni sa pilni idioti

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *