Министърът на регионалното развитие и благоустройството Виолета Коритарова и Илкнур Кязим подписаха договор за ремонт на пътя до с. Чайка

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Виолета Коритарова и кметът на община Момчилград Илкнур Кязим подписаха договор за извършването на основен ремонт на пътя за село Чайка и махала Търнене. Участъкът е с дължина 3,5 километра и ще се използва досегашното трасе. Рехабилитацията на пътя се финансира от държавния бюджет и е залегнала в Плана за интегрирано развитие на община Момчилград 2021-2027, гласуван от общинския съвет. Ремонтът ще включва цялостно преасфалтиране на пътя, който на места ще бъде разширен. Освен това ще бъдат оформени банкети и отводнителни съоръжения. На всички улици и пътища, които се включват към ремонтираното трасе, е предвидено полагане на асфалтобетонова или трошенокаменна настилка в продължение на 20 метра. За обекта има проведена обществена поръчка, има избран изпълнител и изпълнението може да започне веднага.
„С основния ремонт на пътя за село Чайка не само изпълняваме поет от нас ангажимент към местните жители, а и реализираме дългосрочната политика на община Момчилград за благоустрояване на населените места. Наясно сме, че добрата свързаност дори на най-малките населени места ги прави атрактивни за живот. Стараем се да полагаме грижи за всички жители на общината независимо дали живеят в Момчилград или в отдалечена планинска махала и ремонтът на пътя за село Чайка и махала Търнене е пример за това“, заяви кметът на община Момчилград Илкнур Кязим.

Последвайте ни и във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *