Удостоиха шестима педагози от Кърджали с наградата „Неофит Рилски“ Днес в РУО им връчиха най-високото отличие в образователната система

Нов живот

Почетното отличие „Неофит Рилски“ е най-високото отличие, присъждано в образователната система на Република България.

Учредено през 1996 г., по традиция се връчва на 24 май – Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност.

Ежегодните награди „Неофит Рилски“ се присъждат от Министерството на образованието и науката на изявени учители и директори на детски градини, училища и обслужващи звена в сферата на образованието за дългогодишната им цялостна високопрофесионална трудова дейност в системата на народната просвета и приноса им в развитието на образователното дело в България.

Горди сме от факта, че сред удостоените с Почетното отличие за 2024 година има и шестима педагогически специалисти от област Кърджали

Всички Вие сте достойни за това национално отличие, което доказа за пореден път високото ниво на образованието в нашия регион! Благодаря на всеки един от Вас за огромния труд, талант, търпение и професионализъм в работата с нашите деца. Благодарение на Вашите усилия те печелят национални и международни състезания и олимпиади, разнасят славата на областта и стават достойни граждани!

Не може да се изпише на лист хартия и прочетено за няколко минути постигнатото от вас, но то ще живее завинаги в сърцата и душите на вашите ученици и техните родители. Вие сте носители на възрожденския дух и радетели на българската просвета и култура.

Честита заслужена награда !

Удостоени с наградата от област Кърджали учители:

Мелихат Салим от СУ ,,Васил Левски“ гр. Ардино

Катя Анева – СУ ,,Васил Левски“ гр. Крумовград

Диана Георгиева – ЕГ ,,Христо Ботев“ гр. Кърджали

Елена Михайлова – СУ ,,Отец Паисий“ гр. Кърджали

Цветана Димитрова- СУ ,,П.Р. Славейков“ гр. Кърджали

Нели Арнаудова- ЦПЛР -ОДК гр. Кърджали

Последвайте ни и във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *