Две ученички от „Славейков“ с международен приз

Теодора ТЕНЕВА

Четвъртокласнички от „Славейков“ с висок приз в международен литературен конкурс

Лара Ибрям и Нилда Ердинч, ученички от 4 клас на СУ „П. Р. Славейков“, показаха завидни творчески умения и литературни познания и спечелиха Гран При за проза във трета възрастова група в литературния конкурс на международния фестивал „Българската душа на Святата земя“. Фестивалът се провежда за девета поредна година под егидата на кмета на гр. Бат Ям, Израел, и с подкрепата на Изпълнителна агенция за българите в чужбина (ИАБЧ).

Освен като талантлив малък писател, Лара печели Гран При и в конкурса за рисунка. Припомняме, че само преди месец тя бе наградена и с 1 място на международния литературен конкурс „Златното перо“ в Париж.

Двете момичета се представиха в конкурсната надпревара със свои литературни съчинения на тема „България в моите очи“, в които споделят с топлина и гордост какво за тях е родината. В конкурса се състезават малки и големи любители на перото от различни страни в Европа, което прави конкуренцията много силна. Участниците се оценяват от Международно жури, съставено от специалисти в различни области – национални директори от различни страни, специалисти в областта на музиката,  шоу-бизнеса, изпълнители, писатели  журналисти, продуценти и други.

Класен ръководител на Лара и Нилда е госпожа Семра Ахмед, а техен наставник в творческите им търсения е Божидара Ангелова – поет и писател. През тази учебна година още една ученичка на госпожа Ангелова имаше своите големи постижения – третокласничката Елиф Али, която спечели призови места в литературни конкурси и нейни стихотворения бяха публикувани в сборници с детско и ученическо творчество.

Въпреки настъпващия летен сезон и ваканцията, момичетата са решени да продължат да творят и да участват в конкурси, за да поддържат своя творчески дух и постигнатите знания и умения.

Последвайте ни и във Facebook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *