Корнелия Нинова сдава БСП, подаде оставка! Резултатите са катастрофални на изборите, заяви тя

Корнелия Нинова оцени резултатите от изборите като катастрофални за БСП.

„Поемам политическата отговорност и подавам своята оставка“, заяви тя на брифинг и допълни, че остава в парламента като депутат.

Благодаря на всички, които ни подкрепиха по време на изборите. Събрахме ИБ на БСП, анализирахме ситуацията и резултатите. Най-голямата тревога и проблем за България е дъното на избирателната активност, това е наказание за всички ни в политическата система. Този път протестният вот бе в негласуването. Няма победител на тези избори, защото всички без ДПС и ИТН губим гласове. Най-много ПП-ДБ – над 300 хиляди гласа. ГЕРБ, макар и първа сила, трудно биха имали претенцията да управляват от името на по-малко от една десета от хората. Тази фрагментация означава нестабилност, и трябва да работим, за да се преодолее това. Пълен провал е и поведението на българската социология – нито едно от предсказаните от тях социологии не се сбъдна, а и никой не улови движението на партия „Величие“, каза Нинова.

Свиквам НС, който да избере един от заместник-председателите на партията, който да довърши мандата, да организира пълен цикъл отчети и избори в цялата партия, което значи нови общински и областни председатели, нови председатели на женското движение и структурите на младежите и ветераните. Това означава и нов конгрес през октомври, уточни лидерът на БСП в оставка.

Източник и снимка: dnes.bg

2 Отговори

  1. Анонимен каза:

    Тази новина да не е първо априлска шега ? Май не е сдала просто така . Сигурно са я принудели да го направи . Нищо има нови партии и места има . Вече премина през две партии СДС и БСП . Но най-голямата и изцепка беше когато беше заявила, че България и един патрон не е изнесла за Украйна пък то всичко което беше съхранявано замина за там . Някои български политици въобще не ги интересува партията в която членуват важното те да имат келепир от това .

  2. Анонимен каза:

    Истината много Ви боли когато трябва да публикувате коментарите на читателите . Нищо. Те един по един си подават оставките като ръководители на партии . Остава още 4-5 лидери също да ги последват и България постепенно ще започне да се оправя . Ще дойде и това време когато по телевизии, вестници и фалшиви коментари отразявани до сега ще започне да се отразява истината без цензура . Нещата започнаха да се променят във Франция, Германия, Белгия, Унгария и други държави, като предстоят и други да ги последват .

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *