Набират мераклии да се научат да гребат, заниманията са на язовир Кърджали Спортен клуб по кану каяк „Арда“ отново спечели проект пред Министерството на спорта

Валентина ИВАНОВА

Спортен клуб по кану каяк „Арда“ – Кърджали за поредна година защити проект „Спорт за децата в свободното време“ пред Министерството на спорта по Програма „Физическа активност“. Той ще даде възможност през цялото лято на гребна база „Енчец” на язовир „Кърджали“ да се обучават деца и юноши в красивия воден спорт. Това съобщи за Нов живот треньорът Янко Мандаджиев.

Предстои 30 ученици на възраст от 10 до 18 години да се качат за първи път в каяк и да усвоят основни умения в гребането. Клубът осигурява транспорт, обучението също е  безплатно за децата, не се заплащат такси.

В момента се сформират групите, така че желаещите могат да се запишат при треньора Янко Мандаджиев.

Целта ни е да мотивираме децата за участие в спортни занимания, за да подобрят физическата си форма. Надяваме се да продължат да се занимават с този красив спорт и след завършване на проекта, като се запишат в клуба, добави Мандаджиев.

Желаещите да се включат в заниманията на язовира могат да се свържат с Янко Мандаджиев – 0888524758 или с Георги Пройков – на тел. 0876929001.

 

Последвайте ни и във Facebook

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *